A KÁRTYÁRÓL 
 
    Általános ismertető  
    ÁSZF  
    Műszaki ismertető  
 
 
Műszaki ismertető  


A rendszerben használt chipkártya ISO standard Mifare 1 Kbyte adattartalmú érintés nélküli jelszóval védett adathordozó intelligens kártya, melyen lehetőség van több adatterület különálló felhasználására és különálló jelszóval történő védelmére.A kártya kibocsátása a városban elhelyezett un. kártyakiadói pont (okon) történik.A kártya kiadás alkalmával az ügyfél adatai rákerülnek a kártyára (fizikailag és elektronikusan) és berögzítik központi adatbázisba. 

A kártya funkciói: 

Azonosítás
A kártyával rendelkező kártyabirtokos (városlakó, egyetemista, turista) egyértelmű megkülönböztetésére, azonosítására szolgál a személyes adataik felhasználásával, mely adatok a kártya felületén olvashatóak, illetve a chipben elektronikus formában tárolásra kerülnek. Az azonosítási funkció alapját a kártya chipjének egyedi, gyártáskor keletkező sorszáma adja, mellyel minden egyes kártyát egyértelműen meg lehet különböztetni a többitől.Mindezek által a kártya jogos használója és a kedvezmények igénybe vevője az azonosítások szerint megjelenő személy, mely át nem ruházható. 
Irható olvasható adattartomány
A különböző chipes alkalmazások számára korlátozott mennyiségű, de szabadon felhasználható több osztott adattároló terület. Ezen területre tetszőleges adatok egymástól függetlenül (programok, statikus adatok) írhatók fel, illetve olvashatók ki. Tárolási kapacitása összesen 1Kbyte.Ez biztosítja a későbbi bővítési lehetőségeket (elektronikus pénztárca használat, elektronikus jegyrendszerhez való csatlakozás, illetve a parkolási lehetőségek, stb..)  
Osztott alkalmazás lehetősége
A Kártya több egymástól független elektronikus tárhelyet tartalmaz, melyek egyenként dedikáltak, tehát intézményhez, illetve alkalmazáshoz köthetőek. A tároló rekeszekbe egész értékek írhatók fel, melyek pont értéket jelenthetnek attól függően, hogy az adott rekeszt használó alkalmazás hogyan van definiálva. Ez, illetve a II. pontban említettek adják a lehetőséget a hűségpontok gyűjtésének és egyéb akciók kidolgozásának hátterét. 
Biztonság
A kártya használata során bárminemű adat kiolvasás vagy beírás, tehát az összes kártyafunkció használata egy meghatározott matematikai függvénnyel definiált titkosítási folyamaton keresztül történik.  
 GYORSMENÜ 
 
    II. Kerületi Önkormányzat  
    Hírek  
    Kártyakatalógus  
    Ügyfélszolgálat  
    Gyakori kérdések  
    Partnerek  
    Budai Polgár Online  
    Időjárás  
    Hírlevél  
 
 
 ÜGYFÉLSZOLGÁLAT 
  Rendszergazda: II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.

Cím: 1024 Budapest Keleti Károly u. 15/A
Tel.: +36-1-599-9222
E-mail: masodikkeruletkartya@vf2.hu 


Ügyfélszolgálat nyitvatartási idő: 
Hétfő:        9:00-20:00 között
Kedd:        9:00-16:00 között 
Szerda:     9:00-17:00 között 
Csütörtök: 9:00-16:00 között
Péntek:     9:00-16:00 között
 
 
 
 
A kártyáról
 
Általános ismertető
ÁSZF
Műszaki ismertető
Igénylés
 
Kártyaigénylés lehetőségei
Személyes Igénylés
II. Kerület Kártya internetes igénylése
Ifjúsági II. Kerület Kártya internetes igénylése
ÁSZF
Elfogadóhelyek
 
Elfogadóhelyek listája
Elfogadóhely csatlakozása
Elfogadóhelyi szabályzat